Ia atitudine! Directioneaza cei 2% din impozitul pe venituri catre proiectul “O 9 atitudine”

Directionind 2% din impozitul pe venit inseamna sa decizi asupra banilor care sunt dati statului. Fiecare dintre noi s-a confruntat macar o data in viata cu probleme legate de santate, de educatie sau de mediu. Fiecare dintre noi are o ruda bolnava care are nevoie de ingrijire, cunoaste un copil care are nevoie de educatie, s-a revoltat in momentul in care a vazut modul in care mediul inconjurator este poluat, sau si-a dorit sa faca o reclamatie privind un produs care nu atingea standardele de calitate, dorindu-si un organism care sa ii protejeze drepturile de consumator.

“O 9 atitudine` este un proiect bazat integral pe voluntariat, avand ca scop acordarea de ajutor comunitatii in care ne desfasuram activitatea. Dorim sa incurajam realizarea de actiuni, pe cat mai multe domenii si sa ajutam ong-urile sa realizeze proiecte pentru voi, cei care aveti nevoie, luand astfel o noua atitudine.

Proiectul “O 9 atitudine` are  un format unic in Romania, si care inseamna de fapt un parteneriat intre mediul public si cel privat. In cadrul proiectului se va crea un comitet de persoane care provin din mediul academic, social, privat si public, care vor decide, impreuna cu voi, care sunt proiectele cele mai viabile care merita atentia voastra. Fiecare proiect va fi supus dezbaterii publice, pentru ca voi, cei care decideti unde directionati cei 2%, sa hotarati asupra destinatiei banilor.

Exista fundatii care cred intr-o viata mai buna oferita copiilor bolnavi de cancer, celor care vor sa ofere case persoanelor aflate in dificultate din cauza inundatiilor sau calamitatilor sau celor care vor sa va ofere voua, o viata traita intr-un mediu mai curat.
Proiectul isi propune sa ii ajute pe ei sau pe chiar pe voi, pentru ca voi sa le oferiti pur si simplu o viata mai buna.

Daca aveti un venit, in urma caruia platiti statului un impozit, luati hotararea de a directiona cei 2% catre Proiectul “O 9 atitudine`. Potrivit art. 57 si 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si este detaliata in Ordinul ministrului finantelor publice nr. 185/15.02.2007, voi, contribuabilii persoane fizice, puteti sa directionati in fiecare an 2% din impozitul pe venit, catre o organizatie non-guvernamentala, asociatie sau fundatie.

Descarca de aici formularul pe care trebuie sa il completezi: http://www.iaatitudine.eu/ce-inseamna-2lasuta/

InfoCons – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal