Raportul UE privind gradul de implicare al tinerilor din Europa arata faptul ca tinerii sunt mai bine educati decat predecesorii lor. Cu toate acestea, 8,7 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 15-29 de oameni sunt șomeri, 13,7 milioane nu sunt incadrati în zona de ocupare a forței de muncă, educație sau formare (NEET) și aproape 27 de milioane sunt expuși riscului de sărăcie sau excluziune sociala. Acestia din urma, au tendinta de a participa cat mai putin la activitati sociale, avand si cea mai mica incredere in institutii.

Tinerii sunt utilizatori activi ai internetului și mass-mediei sociale. Aproximativ jumătate sunt membri activi ai organizațiilor. Unul din patru fiind voluntar in cadrul unei organizatii.

La nivel European au fost create diferite programe pentru cresterea competentelor si capacitatilor de insertie profesionala destinate tinerilor din Europa.

sursa: europa.eu

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu