Giulio Bertola , Președinte , Confindustria România – 21 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

Asociația InfoCons – Organizația pentru Protecția Consumatorilor reprezintă un pilon fundamental pentru garantarea sănătății, siguranței și liniștii familiilor în procesul achiziționării de bunuri și servicii. Prin angajamentul său neîntrerupt în monitorizarea piețelor, atât fizice cât și online, și colectarea sesizărilor și reclamațiilor din partea consumatorilor, joacă un rol crucial în protejarea drepturilor cetățenilor.

Unul dintre aspectele cele mai relevante ale activității Asociației este atenția acordată reţelelor de distribuție, cum ar fi supermarketurile și site-urile cu vânzare online, unde efectuează controale ţintite pentru a se asigura că produsele aflate la comercializare respectă standardele de siguranță și calitate impuse. Această intervenție proactivă împiedică produse defectuoase sau periculoase să ajungă pe mesele și în casele noastre, protejând astfel sănătatea și siguranţa familiilor.

Datorită managementului atent şi responsabil din partea preşedintelui Sorin Mierlea, InfoCons reprezintă un punct de referință pentru consumatori, oferindu-le suport și îndrumare atunci când se confruntă cu probleme legate de produse defectuoase sau practici comerciale incorecte. Posibilitatea de a semnala cazuri de abuz sau înșelăciune permite familiilor apărarea propriilor interese și contribuie la promovarea unei culturi a consumului responsabil și transparent.

Pentru cetăţeni, valoarea Asociației constă și în rolul său de catalizator al schimbării. Acțiunile sale de supraveghere și cele cu rol de conștientizare nu numai că protejează cetăţenii de abuzuri, dar îi determină și pe producători și pe comercianți să-și îmbunătățească standardele de calitate și comportamentul comercial, contribuind astfel la creșterea nivelului general de siguranță și încredere în bunuri și servicii pe piață.

În concluzie, Asociația InfoCons pentru Protecția Consumatorilor reprezintă o instituție de valoare inestimabilă pentru cetăţeni, apărându-le interesele, protejându-le sănătatea și promovând o cultură a consumului conștient și responsabil. Angajamentul său constant reprezintă un pilon fundamental pentru protejarea drepturilor consumatorilor și pentru construirea unei societăți mai echitabile și sigure pentru noi toți.

Numitorul comun ce caracterizează sinergia și colaborarea dintre Confindustria Romania și Asociația InfoCons este acela de “promovare a unei culturi a consumului responsabil”. Interacțiunea dintre o  asociație de întreprinderi precum Confindustria Romania și o Asociație de Protecția a Consumatorilor poate fi extrem de utilă, dat fiind că ambele părți împărtășesc un interes comun în promovarea unei culturi a consumului responsabil care să garanteze siguranța și satisfacția consumatorilor, precum și competitivitatea și reputația companiilor.

Una dintre principalele activități care pot rezulta din această colaborare este promovarea standardelor ridicate de calitate și siguranță în cadrul companiilor membre asociate ale Confindustria România. Prin inițiative de formare și conștientizare, asociația poate contribui la răspândirea bunelor practici la nivel de companii, menite să asigure producția și comercializarea de bunuri și servicii conforme cu reglementările în vigoare și cu așteptările consumatorilor.

 

Totodată, InfoCons poate oferi suport și consultanță companiilor pentru a-şi îmbunătăți transparența în ceea ce priveşte informațiile furnizate consumatorilor, facilitând comunicarea și înțelegerea caracteristicilor și riscurilor asociate produselor și serviciilor oferite.

În plus, colaborarea între cele două asociații poate viza promovarea practicilor comerciale etice și corecte. Prin adoptarea unor coduri de conduită și participarea la campanii de conștientizare, companiile pot demonstra angajamentul lor în respectarea drepturilor consumatorilor și în desfășurarea activităților în mod transparent și responsabil.

Este important să subliniem că în spatele fiecărei companii se află oameni, fiecare dintre aceștia având o familie de protejat și susținut. Prin urmare, o colaborare eficientă între Confindustria Romania și InfoCons trebuie să țină cont de factorul uman, asigurându-se că acțiunile întreprinse nu numai că protejează interesele economice ale companiilor, ci și siguranţa și încrederea familiilor angajaților și consumatorilor.

 

Giulio Bertola – Preşedinte Confindustria România

 

Mesajul oficial disponibil AICI 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal