Gestionarea eficienta a deseurilor – element cheie in Strategia 2020 a CE

Problema gestionarii eficiente a deseurilor reprezinta un element cheie in politicile de mediu pentru Strategia 2020.

Comisia Europeana considera necesara implementarea unor actiuni suplimentare care vizeaza consolidarea eficienta a resurselor in lantul alimentar si prevenirea risipei alimentare. Astfel, comisia a efectuat un sondaj la nivelul tuturor tarilor membre ale Uniunii Europene, cautand sa inteleaga perceptiile, atitudinile si practicile legate de gestionarea si consumul de alimente, si in special rolul datei marcate pe etichetele produselor alimentare in opinia cetatenilor.

Majoritatea europenilor recunosc faptul ca ei insasi, in calitate de consumatori, joaca un rol important in prevenirea risiperi alimentare,peste 76% dintre europeni cred ca un consumator individual este principalul actor implicat in prevenirea risipei alimentare.

In ceea ce priveste data marcata pe etichetele produselor alimentare, sondajul confirma faptul ca rolul acesteia este de cele mai multe ori inteles gresit. Doar jumatate din cetateni (47%) inteleg sensul de ,,a se consuma inainte de`.

Sursa : ec.europa.eu

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal