Finanțare durabilă: Grupul de experți tehnici face recomandări pentru metodologia de referință climatică a UE

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Finanțare durabilă: Grupul de experți tehnici face recomandări pentru metodologia de referință climatică a UE

Grupul de experți tehnici pentru finanțe durabile ( TEG ), un grup de părți interesat conceput pentru a asista Comisia în dezvoltarea elementelor politicii de finanțare ecologică, a emis raportul final privind valorile de referință privind climatul. Această lucrare provine din Planul de acțiuneal UE pentru 2018privind finanțele durabile și urmărește acordul Parlamentului European și al statelor membre cu privire la o nouă generație de valori de referință cu emisii reduse de carbon necesare pentru a contribui la stimularea investițiilor în proiecte și active durabile.

Citește și:

Uniunea de securitate: Comisia recomandă deschiderea negocierilor cu Japonia privind transferul datelor de înregistrare a numelui pasagerilor

TEG recomandă un set de cerințe tehnice minime pentru metodologia de referință a climei UE. Acestea ar servi pentru a ajuta investitorii care doresc să adopte strategii de investiții conștiente de climă să ia decizii în cunoștință de cauză. De asemenea, aceștia ar aborda riscurile de spălare ecologică, practicile produselor financiare fiind comercializate drept `verzi` sau mai general `durabile`, atunci când de fapt nu respectă standardele de bază de mediu. Raportul final recomandă, de asemenea, un set de cerințe de dezvăluire a mediului, social și de guvernare (ESG) pentru administratorii de referință, inclusiv dezvăluirea cu privire la alinierea la acordul de la Paris. Raportul va informa pregătirea actelor delegate de către Comisie în ceea ce privește punctele de referință cu emisii reduse de emisii de carbon și regulile cu impact pozitiv cu carbon, convenite de Parlamentul European și de statele membre în februarie 2019.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal