Exporturile UE de vită în Coreea se reiau după aproape 20 de ani

După aproape 20 de ani, Republica Coreea și-a ridicat restricțiile de import la vită și produse din carne de vită din unele state membre ale Uniunii Europene. Producătorii din Danemarca și Olanda sunt primii care pot reîncepe exporturile. Deschiderea pieței coreene a fost posibilă datorită eforturilor constante întreprinse în comun de Comisia Europeană și de statele membre ale UE. Înlăturarea restricțiilor comerciale impuse în 2001 ca reacție la focarul de encefalopatie spongiformă bovină (ESB) este un semn al meritului încredere în sistemul global de control al alimentației și al sănătății animalelor din UE, integrat, multistrat și foarte eficient.

Citește și:

Comisarii Miguel Arias Cañete, Karmenu Vella și Carlos Moedas salută raportul ONU despre oceane și schimbările climatice

Comisia va continua să colaboreze îndeaproape cu autoritățile coreene pentru a asigura accesul pe piață pentru celelalte state membre care încă așteaptă aprobarea exportului pentru produsele din carne de vită și carne de vită. În cadrul unei reuniuni care a avut loc pe 4 septembrie 2019 cu privire la problemele sanitare și fitosanitare, autoritățile coreene au dat asigurări că cererile pendinte de la statele membre ale UE (altele decât Danemarca și Olanda) vor fi procesate la timp. Începând cu 2011, UE și Coreea sunt legate de un acord comercial, iar Comisia Europeană așteaptă cu nerăbdare să se asigure că ambele părți sunt capabile să realizeze întregul potențial al acestui acord.

Citește și:

Parlamentul spune nu brevetării plantelor obținute prin metode naturale

Acordul comercial UE-Coreea a contribuit la intensificarea schimburilor, la rezolvarea numeroase impedimente comerciale de ambele părți și la creșterea comerțului agro-alimentar bilateral cu 10% pe an. Acum, că restricțiile sanitare la carnea daneză și olandeză sunt ridicate, producătorii din aceste țări se vor putea bucura în sfârșit de reducerile tarifare disponibile în baza acordului.

Producătorii din Danemarca și Olanda sunt primii care pot reîncepe exporturile.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal