InfoCons – InfoCons  impreuna cu Asociatia C4C, Communication for Community, lansează proiectul  `Centre de monitorizare online a persoanelor in ingrijire`, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ’’Investeşte in oameni’’, contract POSDRU/173/6.1/S/147689.

 Cu aceasta ocazie, va anuntam organizarea conferintei de lansare a proiectului, ce va avea loc luni, 30.03.2015, incepand cu ora 10, in strada Negru Voda, nr 3, sector 3, Bucuresti , sala `Atrium Costin Kiritescu`.

 Scopul proiectului consta in furnizarea serviciilor de monitorizare si asigurarea unui minim de siguranta si securitate, persoanelor ce necesita supraveghere (copii, bolnavi, varstnici, etc).

 Prin intermediul unui serviciu informatic integrat se vor realiza operatiunile de supraveghere video, de interactiune cu persoanele monitorizate si de alertare in cazul producerii unor evenimente in locatiile definite in sistem.

 Sistemul de supraveghere video va permite, atat operatorilor cat si beneficiarilor serviciului, sa acceseze serviciul online pentru a vizualiza in timp real imaginile din locatie.

Proiectul se implementeaza in doua regiuni Centru si Bucuresti – Ilfov, prin infiintarea a patru structuri de economie sociala care vor functiona atat in mediul rural cat si urban, derulandu-se pe o perioada de 12 luni si beneficiind de finantare nerambursabila din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 6 -, Domeniu major de intervenţie 6.1 – Dezvoltarea economiei sociale.

Prin activitatile sale, proiectul contribuie la reintegrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati si a celor cu un grad crescut de vulnerabilitate (femei in situatii de risc si persoane care traiesc din venitul minim garantat), la imbunatatirea calitatii si productivitatii muncii, combaterea somajului, cresterea gradului de ocupare conform Strategiei Europene de Ocupare a Fortei de Munca.

La conferinta de lansare a proiectului vor participa reprezentanti ai: Parlamentului Romaniei, Guvernului Romaniei,  Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap, Prefectura Municipiului Bucuresti, Camerelor de Comert Bilaterale ai partenerului si Mass-media,etc.

In cadrul Conferintei ne propunem promovarea obiectivelor, rezultatelor si a indicatorilor proiectului.

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu