Este sucul de fructe mai sănătos decât băutura carbogazoasă?

Poate că v-ați gândit să renunțați la sucurile acidulate și la alte băuturi carbogazoase în favoarea unor alternative pe care le considerați mai sănătoase, precum sucul natural de fructe. Însă este oare acesta mai sănătos decât băuturile carbogazoase?

Vitaminele, mineralele și antioxidanții prezenți în sucurile de fructe le oferă acestpra mai multe valori nutriționale decât o băutură carbogazoasă, însă nu trebuie să uitați faptul că ele au de asemenea același nivel de zahăr și de calorii (uneori chiar mai mare).

Citește și:

-Despre marketingul alimentației sănătoase

De exemplu, un pahar de suc de struguri natural conține 36 de grame de zahăr, pe când unul de suc de struguri carbogazos are 27 de grame. Este adevărat că zaharurile sunt naturale în primul caz, însă corpul dumneavoastră le procesează la fel ca pe cele adăugate în băutura carbogazoasă. Zaharurile din sucul natural sunt digerate și eliberate într-un mod alert în sistemul circulator, iar astfel nivelurile de glucoză din sânge cresc foarte rapid.

Dacă doriți să renunțați la sucurile carbogazoase din cauza acidului prezent în componența acestora, luați în calcul faptul că și acidul citric din citrice vă poate cauza probleme ale stomacului.

Soluția ideală, în cazul în care doriți un stil de viață mai sănătos, ar fi să beți apă, în care puteți pune bucățele de fructe sau în care puteți adăuga puțin suc natural pentru gust.

Sursa: consumerreports.org

Citește și:

Reguli generale în magazin – Recomandări

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal