Escrocheriile medicale se bazează pe suferinţa umană. Acestea oferă soluţii unde acestea nu există sau pur şi simplu promit să simplifice tratamente medicale complexe.

Citește și:

Comisia publică orientări privind fluxul liber al datelor fără caracter personal

La ce să fim atenţi!

Escrocheriile referitoare la tratamente miraculoase oferă o gama variată de produse şi servicii care pot părea a fi tratamente legitime de medicină alternativă, de regulă promiţând remedii rapide şi eficiente pentru condiţii medicale grave. Tratamentele pretind să fie eficiente împotriva unei game foarte largi de maladii şi adesea sunt promovate prin mărturii de la persoane care au folosit produsul sau serviciul şi au fost `vindecate’.Escrocheriile referitoare la cure de slăbire promit o pierdere în greutate impresionantă cu puţin efort sau deloc. Acest tip de escrocherie poate implica o dietă neobişnuită sau restrictivă, exerciţii revoluţionare sau aparate de `ardere a grăsimilor’, sau produse avansate precum pilule, plasturi sau creme.

Citește și:

Apel 112 – Aplicatia pentru localizarea apelantilor la 112

Produsele sunt promovate prin afirmaţii false precum: `slăbiţi 10 kilograme în 10 zile’ sau `slăbiţi în timp ce dormiţi’ şi adesea implică sume considerabile în avans sau înscrierea în contracte pe termen lung pentru participarea în program.
Farmaciile online false folosesc internetul şi e-mailurile spam pentru a oferi medicamente şi remedii la preţuri foarte mici şi/sau fără necesitatea unei reţete de la medic. Dacă utilizaţi un astfel de serviciu veţi primi produsele pe care le comandaţi, însă nu aveţi nicio garanţie că acestea sunt autentice.

Există farmacii online autentice. Aceste companii vor avea listate pe pagina web datele complete de contact şi, de asemenea, vor solicita o reţetă valabilă înainte de a vă trimite medicamentele comandate.

Reţineţi
Nu există pilule magice sau variante sigure pentru a slăbi rapid.

Atenţie
Nu promiteţi nimic sub presiune.

Citește și:

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra

Gândiţi-vă
Nu vă încredeţi într-o afirmaţie nefondată cu privire la medicamente, suplimente sau alte tratamente. Consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră.

Cercetaţi
Solicitaţi documentele medicale sau de cercetare publicate, pentru dovedirea afirmaţiilor realizate de către promovatori.

Întrebaţi-vă
Dacă tratamentul este într-adevăr miraculos nu v-ar fi informat medicul dumneavoastră în legătură cu acesta?

Citește și:

Peste un milion de lei amenzi, în urma a noi controale ANPC la marii operatori economici care comercializează legume și fructe, în întreaga țară

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu