• Înlocuiți becurile cu incandescență sau cu halogen cu becuri care consumă mai puțin. Un bec cu LED poate dura circa 20 de ani, timp în care vă permite să economisiți peste 100 de euro.
  • Deconectați-vă aparatura când nu o folosiți. Dispozitivele inteligente conectate la internet (televizoare inteligente, console de jocuri, imprimante) produse înainte de 2016 pot consuma până la 80 de wați în modul standby. Conectați-le la un prelungitor cu întrerupător și prize multiple, pentru a opri cu ușurință alimentarea.
  • Întrebați-vă furnizorul de energie dacă există posibilitatea de vă instala un contor inteligent. Sistemele de contorizare inteligente pentru gaz și curent vă pot ajuta să consumați cu 3 % mai puțină energie.
  • Alegeți electricitatea verde. Majoritatea furnizorilor de energie oferă tarife pentru energie electrică `verde`, pentru a sprijini dezvoltarea surselor regenerabile de energie, precum energia eoliană și solară. Dacă locuința dumneavoastră are propriul acoperiș, luați în calcul montarea unor panouri solare. Astfel puteți genera o parte din energia electrică pe care o consumați.

Sursa: europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal