E173 Aluminiu în alimentație: proprietăți, utilizări și controverse

E173 Aluminiu în alimentație: proprietăți, utilizări și controverse

Aditivii alimentari joacă un rol semnificativ în industria alimentară modernă, contribuind la îmbunătățirea aspectului, gustului, texturii și durabilității produselor alimentare. În cadrul acestei serii de articole, vom explora detaliat diferiți aditivi alimentari, analizându-le proprietățile, utilizările și impactul asupra sănătății. În cele ce urmează, ne concentrăm asupra E173 Aluminiu, un aditiv alimentar controversat, care este folosit pentru colorarea și opacifierea unor produse alimentare. Vom explora structura chimică, utilizările, siguranța și controversele legate de E173, oferind o imagine cuprinzătoare a acestui aditiv și a locului său în lumea alimentației.

 

Proprietățile fizice și chimice ale aluminiului

Proprietățile fizice și chimice ale aluminiului sunt importante în înțelegerea utilizării E173 Aluminiu ca aditiv alimentar. Iată o descriere a acestor proprietăți:

Proprietăți fizice:

  • Stare de agregare: Aluminiul este un metal care se găsește sub formă de solid la temperatura camerei.
  • Culoare: Aluminiul în formă pură are o culoare argintie strălucitoare.
  • Densitate: Aluminiul are o densitate relativ mică, ceea ce îl face ușor și util în diverse aplicații industriale.

Mai multe info click AICI

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal