Definiție

Aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali de origine animală. Conferă culoarea roşie şi este admis a se folosi în orice tip de aliment (băuturi alcoolice şi nealcoolice, produse din carne, lapte, ouă, legume, fructe, cereale, dulciuri etc.), cu excepţia celor pentru sugari şi copii mici, în cantităţile prevăzute de reţete. Este un colorant foarte solubil în apă, izolat din insecta Coccus cacti, care trăieşte pe diferite specii de plante suculente. Se poate folosi singur sau în combinaţie cu alţi coloranţi.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 5 mg/kg corp

Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 5 mg/kg corp.

Doza de încorporare în alimente: 50 – 500 mg/ kg

Descriere doza de încorporare în alimente: Nespecificat

Efecte secundare: NU

Descriere efecte secundare: Nu se cunosc efecte secundare la concentraţiile utilizate în alimente.

Contraindicatii: DA

Descriere contraindicatii: S-a constatat o creştere a hiperactivităţii în câteva cazuri. Alergia de contact este bine cunoscută în cazul utilizării în produse cosmetice.

Utilizabil pentru copii: DA

Descriere utilizare copii: Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal