Două sandwich-uri (șuncă și pâine) și ai depășit cantitatea de sare recomandată pe zi!

Cantitatea de sare recomandata.

            InfoCons te ajută să fii informat! În medie, cu toții consumăm trei mese principale pe zi – mic-dejun, prânz și cină, dar ce ne facem când doar cu două sandwich-uri cu șuncă și pâine depășim cantitatea de sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății?! De pildă, studiul realizat de InfoCons arată că 100 de g de șuncă conține 2,7 g de sare, iar o 100 g de pâine conține 1,7 g de sare. Acum să ne gândim: cu cât depășim cantitatea de 5g de sare/zi recomandată de Organizația Mondială a Sănătății?!

            Știm, oare, la ce riscuri ne supunem?! Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, doar dublarea cantității de sare recomandată pe zi (adică numai 10g de sare), crește riscul apariției bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale, boli ce provoacă anual peste 3 milioane de decese. Merită?! Haideți să fim mai precauți și să citim etichetele produselor!

Ce repere putem lua în considerare? La achiziționarea produsului de tip șuncă și a celor de tip pâine, trebuie avută în vedere cantitatea maximă de sare admisă  pe 100 de grame. Astfel, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, atunci când ne referim la șuncă, ar trebui să ne orientăm către produsele ce au o cantitate de sare mai mică decât 0,83g/100g. În ceea ce privește pâinea, aveți în minte ca 100g să nu depășească 0,33g de sare.

            Fii informat! Citește eticheta pentru a ști ce mănânci!

Redactat de: Irina-Livia Dumitrache

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal