Dreptul de proprietate intelectuala este   reglementat și reprezinta protecția creatorului asupra creatiilor sale.Problema este cat de departe mergem cu aceste drepturi de proprietate.

Exista și  situatii când dreptul de proprietate este limitat  ca de exemplu când se face o expropriere în interesul general.

Dar avem si cazul unor țări sărace care au o mortalitate ridicata pentru ca nu au bani sa cumpere vaccinuri sau alte medicamente.

Eu am o  dilemă :apărăm la maxim  drepturile creatorilor sau permitem societatii în ansamblul ei ca in anumite cazuri sa se folosească de aceste creații care la un moment dat devin un bun al întregii omeniri.

Mihail Meiu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal