Aditiv alimentar din categoria conservanţilor chimici, utilizat pentru tratamentul de suprafaţă al fructelor, fiind eficient împotriva mucegaiurilor. Se prezintă sub forma unui praf alb, foarte solubil în apă. Tratamentul se aplică prin imersare sau pulverizare cu soluţie, care penetrează uneori coaja, putând fi regăsită şi în fruct. Acest aditiv a fost considerat periculos, în 2008 fiind scos de pe lista aditivilor permişi în Uniunea Europeană.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,1 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,1 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 3-6 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se foloseşte în cantitate strict limitată de maximum 6 mg/kg la citrice şi 3 mg/kg la banane.
Efecte secundare: Nespecificat
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: Nespecificat
Thiabendazol
« Înapoi la index