Aditiv alimentar cu rol de potenţiator de aromă şi îndulcitor. Este un produs natural, obţinut din cojile seminţelor fructul katemfe al arbustului Thaumatococcus daniellii, care creşte în Vestul Africii. Ca îndulcitor, taumatina este de 2000 de ori mai dulce decât zahărul, dar dulceaţa ei are un alt gust, nu este percepută imediat şi are o persistenţă foarte îndelungată. Este foarte stabilă la temperaturi înalte şi la orice aciditate şi nu are calorii.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată.
Doza de încorporare în alimente: 50-400mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se foloseşte în cantităţi de 50mg/kg în produse de cofetărie pe bază de cacao sau fructe fără adaos de zahăr, în gheaţa alimentară şi în cantitate de 400 mg/kg în suplimente alimentare dietetice pe bază de vitamine sau minerale.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Cantităţile din alimente nu produc, de regulă, efecte secundare. Există totuşi persoane care sunt alergice la taumatină.Bacteriile din cavitatea bucală nu o pot descompune, astfel că taumatina nu afectează dantura.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.
Taumatina
« Înapoi la index