« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, stabilizator, agent de îngroşare, de aglomerare şi de întărire şi sechestrant, obţinut din săruri de calciu şi acid sulfuric, ce se regăseşte în natură sub formă de mineral. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi. Se utilizează conform cantităţilor pevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, îngheţată, grăsimi tartinabile, emulsii tip apă – ulei, creme dulci, budinci, produse din legume şi fructe procesate, conservate în diverse mduri, produse din carne, peşte, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin şi alte băuturi alcoolice şi nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată .
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă nu este limitată .
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: La dozele din alimente nu s-au semnalat efecte secundare.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index