Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, obţinut din combinaţia acidului gras palmitic cu acidul ascorbic. Este utilizat pentru prevenirea râncezirii produselor ce conţin uleiuri cu mulţi acizi graşi nesaturaţi în produsele pentru adulţi cum ar fi produsele de patiserie, deserturi pe bază de lapte sau fructe, cereale pentru micul dejun, fructe uscate,produse de cofetărie, condimente, sosuri, grăsimi emulsionate tartinabile, peşte congelat, membrane comestibile, suplimente alimentare, băuturi răcoritoare etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 1,25 mg/kg
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 1,25 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 1000 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in maximum 1000 mg/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.
Stearat de ascorbil
« Înapoi la index