Aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali, obţinut din sfeclă roşie. Este utilizat pe scară largă, conform nevoilor prevăzute de reţete, dar culoarea este destul de instabilă. Se elimină pe cale urinară, într-o formă nemodificată.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată.
Doza de încorporare în alimente: 200 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantită?i de 200 mg/kg în cereale pentru breakfast aromatizate cu fructe.
Efecte secundare: Nu
Descriere efecte secundare: Nu au fost semnalate efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
rosu din sfecla rosie
« Înapoi la index