Aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali. Conferă culoarea galbenă şi este admis a se folosi în orice tip de aliment (băuturi alcoolice şi nealcoolice, produse din carne, lapte, ouă, legume, fructe, cereale, dulciuri etc.), conform cantităţilor prevăzute de reţete. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. în alimente se poate întâlni aditivul E101(i)-Riboflavina, sau aditivul E101(ii)-Riboflavin-5-sodiu fosfat, care apare uneori ca E 106. Riboflavina sau Vitamina B2 este prezentă în mod natural în alimente precum laptele, ouăle, ficatul şi vegetalele. Preparatul comercial se obţine din drojdii, dar poate fi obţinut şi pe cale sintetică. Este un colorant alimentar galben, greu solubil în apă, fapt ce îi restrânge utilizările.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,5 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman de riboflavină este de până la 0,5mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 100 mg/l, 300-1000 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de încorporare în alimente: 100 mg/l, respectiv 300 – 1000 mg/ kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu se cunosc efecte secundare pentru concentraţiile utilizate în alimente.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.
Riboflavină
« Înapoi la index