Glicozidele sunt extrase din Stevia rebaudiana, planta originara din Paraguay, si reprezinta un indulcitor natural al zaharului, non-caloric, derivat din natura. Acest ingredient poate fi utilizat si numeroase categorii de alimente: produse lactate, de patiserie, gustari si deserturi. Indulcitorul este prezent sub forma de pudra, tablete sau sub forma lichida. Uniunea Europeana (UE) a adaugat E960 pe lista de indulcitori autorizati incepand cu anul 2012. In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul de E960 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Cantitate max zilnica permisa/corp: aproximativ 12 mg/Kg corp.
Descriere cantitate max zilnica permisa: aproximativ 12 mg/Kg corp.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.
Efecte secundare: DA
Descriere efecte secundare: Uneori poate produce greaţă, balonare, crampe abdominale etc.
Contraindicatii: DA.
Descriere contraindicatii: Nu este recomandat diabeticilor, poate produce hipoglicemie şi hipotensiune atunci când este consumat cu medicamente care tratează aceste afecţiuni.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: poate produce reacţii anafilactice în cazul copiilor cu eczema atopică, rinită alergica şi astm.
glicozide derivate din steviol
« Înapoi la index