Aditiv alimentar cu rol de antiaglomerant. Este un mineral natural care se adaugă în sare şi înlocuitorii săi, în zahărul pudră, în dextroză, în zer pudră şi preparate din zer pudră, în brânza feliată cu pastă moale, tare sau topită. Se adaugă în condimente şi în grăsimile folosite la ungerea tăvilor şi tigăilor. Se mai foloseşte, de asemeni, în toate produsele alimentare pe bază de lapte, carne, ouă, peşte, cereale, zahăr, legume, fructe, în băuturi alcoolice şi nealcoolice, în produse dietetice şi suplimente alimentare, în produse sub formă de tablete sau pulbere, sau doar pentru tratament de suprafaţă, conform tehnologiilor şi cantităţilor prevăzute de reţete.
Doza zilnică maximă: Doza zilnică nu este limitată
Doza zilnică nu este limitată
Doza maximă de includere: 10-30g/kg
Doza zilnică nu este limitată
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în produsele alimentare.
Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.