Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de îngroşare şi de întărire, cât şi de sechestrant pentru ioni metalici. Este un component natural al sării de mare. Se utilizează în produse lactate, brânzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, îngheţată, grăsimi tartinabile, emulsii tip apă – ulei, creme dulci, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin şi alte băuturi alcoolice şi nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi.
Doza zilnică maximă: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă nu este limitată.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.