Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de îngroşare şi înlocuitor de sare. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc., cât şi în toate produsele dietetice fără sodiu sau fără sare. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi.
Doza zilnică maximă: Doza zilnică admisă nu este limitată .
Doza zilnică admisă nu este limitată .
Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă nu este limitată .
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.