Aditiv alimentar semisintetic, cu rol de emulgator şi stabilizator. Se utilizează in produse fine de panificaţie, deserturi, produse de cofetărie pe bază de zahăr, cacao şi ciocolată, glazuri, marmelade tip jeleu, creme, prafuri pentru băuturi instant, vin, drojdie de panificaţie, produse dietetice etc. Acest aditiv nu a fost permis în România până în anul 2002, fiind introdus în scopul alinierii la normele europene.
Doza zilnică maximă: 25 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 25 mg/kg corp.
Doza maximă de includere: 5-10g/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 25 mg/kg corp.
Efecte secundare: -1
Contraindicații: Da
Dozele mari produc iritaţie gastrică. La animalele de laborator au fost înregistrate efecte adverse asupra sistemului de reproducere.
Nu este permis în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.