Aditivi alimentari cu rol de stabilizatori, agenţi de îngroşare, inhibitori de cristalizare şi emulgatori. Se obţin din grăsimi animale sau vegetale şi zaharuri, se combină bine atât cu apa, cât şi cu grăsimile şi se utilizează în băuturi ca agent de clarificare , în deserturi şi produse de cofetărie, produse dietetice, emulsii grase, smântână ,înlocuitori, lichioruri, produse fine de panificaţie şi cereale tip Granola pentru micul dejun.
Doza zilnică maximă: 25 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 25 mg/kg corp, doză ce poate fi foarte uşor de depăşit, mai ales de către copii.
Doza maximă de includere: 500mg/l-10g/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 25 mg/kg corp, doză ce poate fi foarte uşor de depăşit, mai ales de către copii.
Efecte secundare: -1
Contraindicații: Nu
Nu sunt permişi în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.