Aditivi alimentari cu rol de stabilizatori, sechestranţi, antioxidanţi, agenţi de îngroşare şi emulgatori. Se obţin din grăsimi animale sau vegetale şi se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de lapte (iaurturi aromate sau nu, smântână, brânzeturi, lapte praf), produse de patiserie, cofetărie, îngheţată, deserturi pe bază de ouă, cereale, amidon sau fructe, legume şi fructe conservate în oţet sau pasteurizate, produse din carne, peşte, sosuri, supe, ciorbe, condimente, salate, margarine, maioneze şi alte grăsimi emulsionate, aluaturi, preparate dietetice, suplimente alimentare, băuturi răcoritoare aromatizate, bere, cidru, vinuri din fructe şi alte băuturi alcoolice.
Doza zilnică maximă: Doza zilnică nu este limitată.
Doza zilnică nu este limitată.
Doza maximă de includere: 9g/l
Doza zilnică nu este limitată.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.
Contraindicații: Nu
Consumul de către copii: 1
Se utilizează şi în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici în cantitate de până la 9g/l.