Aditiv alimentar cu rol de îndulcitor hipocaloric, stabilizator, umectant, sare emulgatoare (sechestrant), agent de volum şi de îngroşare, prezent în mod natural în fructe, dar obţinut pentru uz industrial din dextroză. Se prezintă sub forma E 420(i) – Sorbitol sau E 420(ii) – Sirop de sorbitol. Se utilizează şi ca substanţă -suport pentru alţi aditivi alimentari. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute în reţete în produse hipocalorice de cofetărie şi patiserie, deserturi pe bază de cereale, fructe, legume, grăsimi, ouă, cacao, lapte, în sosuri, muştar, gumă de mestecat etc.
Doza zilnică maximă: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.
Doza maximă de includere: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicații: Da
In doze mari poate produce balonare şi flatulenţă.
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.