Aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi agenţilor de îngroşare, deoarece cristalele sale au capacitatea de a reţine apa. Este sarea de sodiu a acidului tartric şi se utilizează conform cantităţilor specificate în reţete la produsele pe bază de ciocolată şi cacao, în gemuri, jeleuri, marmelade, sucuri şi nectaruri din fructe sau concentrate de sucuri şi nectaruri, gumă de mestecat etc.
Doza zilnică maximă: 30 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp.
Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp.
Efecte secundare: 1
Dozele mari au efect laxativ, produc tulburări gastrointestinale, greaţă, vomă, crampe şi afecţiuni renale.Este mult mai puţin toxic decât acidul tartric E 334.
Contraindicații: Nu
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.