« Înapoi la index

Sarea de calciu a acidului lactic (E270), un acid natural produs de bacterii în alimentele fermentate. Toate alimentele fermentate sunt foarte bogate în acid lactic. Este obţinut comercial prin fermentaţia bacteriană pe amidon şi melasă. De asemenea, este produs în cantităţi mari în intestinul gros de către bacteriile proprii.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnica admisa nu este limitata.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnica admisa nu este limitata.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu produce efecte secundare la cantităţile utilizate în alimente.
Contraindicatii: Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: D- sau DL- lactaţii (stereoizomeri) nu sunt permiși în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici, deoarece aceştia nu şi-au dezvoltat încă enzimele corespunzătoare în ficat care să metabolizeze aceste forme de lactaţi.

« Înapoi la index