Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor sintetici, cu rol în prevenirea râncezirii grăsimilor. Se utilizează individual sau în combinaţie cu alţi butilaţi sau galaţi (E 310 – 312) în diverse grăsimi animale sau vegetale, cât şi în amestecuri pentru patiserie, snacksuri, supe şi ciorbe instant, sosuri, fructe procesate, cereale preparate, suplimente nutritive, mirodenii, produse din carne, cartofi deshidrataţi, arome şi lapte praf pentru distribuitoarele automate.
Doza zilnică maximă: 0,2 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,2 mg/kg corp, o doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită.
Doza maximă de includere: 100-1000 mg/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,2 mg/kg corp, o doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită.
Efecte secundare: 1
Reacţii alergice, leziuni la nivel celular, inclusiv la nivelul ADN-ului, declanşarea unor procese tumorale gastrice.
Contraindicații: Da
Substanţe cu potenţial cancerigen.
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.