Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, obţinut pe cale chimică din alcool lauric şi acid galic. Utilizat ca antioxidant împotriva râncezirii grăsimilor din alimente, individual sau în combinaţie cu alţi galaţi sau butilaţi (E 319 – 321), în diverse grăsimi animale sau vegetale, cât şi în amestecuri pentru patiserie, snacksuri, supe şi ciorbe instant, sosuri, fructe procesate, cereale, mirodenii, produse din carne, cartofi deshidrataţi, arome şi lapte praf pentru distribuitoarele automate.
Doza zilnică maximă: 0,05 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,05 mg/kg corp, doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită, mai ales de către copii.
Doza maximă de includere: 100-1000 mg/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,05 mg/kg corp, doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită, mai ales de către copii.
Efecte secundare: 1
Eczeme cutanate, afecţiuni gastrice şi hiperactivitate.
Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.