Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, obţinut din combinaţia acidului gras palmitic cu acidul ascorbic. Este utilizat pentru prevenirea râncezirii produselor ce conţin uleiuri cu mulţi acizi graşi nesaturaţi în produsele pentru adulţi cum ar fi produsele de patiserie, deserturi pe bază de lapte sau fructe, cereale pentru micul dejun, fructe uscate,produse de cofetărie, condimente, sosuri, grăsimi emulsionate tartinabile, peşte congelat, membrane comestibile, suplimente alimentare, băuturi răcoritoare etc.
Doza zilnică maximă: 1,25 mg/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 1,25 mg/kg corp.
Doza maximă de includere: 1000 mg/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 1,25 mg/kg corp.
Nu s-au semnalat efecte secundare.
Contraindicații: Nu
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.