Aditiv alimentar din categoria conservanţilor chimici. Este o sare de calciu a acidului sulfuros, care se prezintă sub forma unui lichid verzui, ce reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfit de calciu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care are proprietăţi conservante, mărind totodată fermitatea produselor vegetale.
Doza zilnică maximă: 0,7 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,7 mg/kg corp, doză ce poate fi uşor depăşită prin consum cumulat de produse ce conţin conservanţi derivaţi de sulf.
Doza maximă de includere: 10-2000 mg/kg sau mg/l
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,7 mg/kg corp, doză ce poate fi uşor depăşită prin consum cumulat de produse ce conţin conservanţi derivaţi de sulf.
Efecte secundare: 1
La persoanele astmatice poate provoca probleme respiratorii.
Contraindicații: Da
In doze mari, poate cauza alergii si probleme digestive.
Nu este permis in produse pentru sugari si copii mici.