Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici, obţinut din gudron de huilă. Conferă culoare verde şi este admis a se folosi în orice tip de aliment. Acest colorant solubil în apă şi insolubil în soluţii acide sau alcaline, care mai poartă şi denumirea de Verde S este interzis în SUA, Canada, Japonia şi Norvegia, fiind considerat toxic. Este adaugat singur sau în combinaţie cu alţi coloranţi, într-o gamă diversă de produse, cum sunt: băuturile alcoolice şi nealcoolice, produse conservate din fructe şi legume, deserturi pe bază de grăsimi, fructe sau lapte, prăjituri, biscuiţi, napolitane, snacksuri, produse de cofetărie, preparate şi conserve din peşte, brânză topită, sosuri, condimente, muştar, suplimente alimentare şi preparate dietetice etc.
Doza zilnică maximă: 5 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 5 mg/kg corp.
Doza maximă de includere: 50-500 mg/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 5 mg/kg corp.
Efecte secundare: 1
Alergii şi hiperactivitate la copii (sindromul ADHD).
Contraindicații: Nu
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.