Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de îngroşare, agent de aglomerare, umectant şi substanţă – suport pentru îndulcitori. Pentru uz alimentar, se obţine din dextroză, iar datorită solubilităţii sale şi a conţinutului de fibre este utilizată pe scară largă pentru a înlocui o parte din grăsimi, zahăr sau amidon în produse de cofetărie, patiserie şi brutărie, în preparate pe bază de lapte, carne, fructe, ouă, cereale, sau în băuturi diverse. Se poate folosi în cantităţile prevăzute de reţete în toate tipurile de produse.
Doza zilnică maximă: Doza zilnică nu este limitată .
Doza zilnică nu este limitată .
Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică nu este limitată .
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.
Contraindicații: Nu
Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.