Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Conferă culoarea galben şi este admis a se folosi în orice tip de aliment (băuturi alcoolice şi nealcoolice, produse din carne, lapte, ouă, legume, fructe, cereale, dulciuri etc.), cu excepţia celor pentru sugari şi copii mici.
Doza zilnică maximă: 2,5 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 2,5 mg/kg corp, doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită, mai ales de către copii. De asemeni, în unele produse se pot folosi combinaţii de coloranţi, fapt ce îngreunează un eventual calcul al dozei.
Doza maximă de includere: 100-500 mg/kg 100-200 mg/l
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 2,5 mg/kg corp, doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită, mai ales de către copii. De asemeni, în unele produse se pot folosi combinaţii de coloranţi, fapt ce îngreunează un eventual calcul al dozei.
Efecte secundare: 1
Fiind un colorant azoic, poate produce alergii şi intoleranţă la persoanele sensibile la salicilaţi. Ca eliberator de histamină, poate intensifica simptomele caracteristice astmului. În combinaţie cu benzoaţii (E 210-215) favorizează hiperactivitatea la copii (sindromul ADHD).
Contraindicații: Nu
Nespecificat.
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.