« Înapoi la index

Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Conferă culoarea roşi şi este admis a se folosi într-o gamă diversă de produse, cum sunt: băuturile alcoolice şi nealcoolice, produse conservate din fructe şi legume, deserturi pe bază de grăsimi, fructe sau lapte, prăjituri, biscuiţi, napolitane, snacksuri, produse de cofetărie, preparate şi conserve din peşte, brânză topită, sosuri, condimente, muştar, suplimente alimentare şi preparate dietetice etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 7 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 7 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 100-500 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente este în cantităţi cuprinse între 100 şi 500 mg/kg sau mg/l.
Efecte secundare: DA
Descriere efecte secundare: Deoarece este un colorant azoic, cu potenţial toxic recunoscut, poate produce intoleranţă la persoanele sensibile la salicilaţi. Ca eliberator de histamină, poate intensifica simptomele caracteristice astmului.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: În combinaţie cu benzoaţii (E 210-215) favorizează hiperactivitatea la copii. Unul dintre produşii săi de descompunere poate duce la apariţia leucemiei, când este prezent în cantităţi ridicate.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index