Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, antispumant, agent de îngroşare şi de aglomerare. Este sarea de calciu a acidului alginic. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate produsele lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, suplimente alimentare etc. Alginaţii sunt permişi în preparate destinate sugarilor şi copiilor mici, dar numai în budinci şi deserturi pe bază de cereale prelucrate. Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat
Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.
Doza de încorporare în alimente: 500 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente: 500 mg/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Cantităţile prea mari pot duce la anemie, prin eliminarea masivă a fierului din organism.
Utilizabil pentru copii: DA
Descriere utilizare copii: Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.
Alginat de calciu
« Înapoi la index