« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator şi agent de îngroşare, utilizat în produse lactate, fructe şi legume procesate, diverse emulsii tip apă – ulei, preparate din carne, peşte, cereale etc. Se prezintă sub formele E 425(i)-Gumă de konjak sau E 425(ii) – Glucomanan de konjak.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat
Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.
Doza de încorporare în alimente: 10g/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente: în cantităţi de până la 10g/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: In doze mari poate produce balonare şi flatulenţă.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

« Înapoi la index