• Sodiul este un nutrient esențial necesar pentru menținerea volumului plasmatic, echilibrul acido-bazic, transmiterea impulsurilor nervoase și funcția normală a celulelor.
  • Excesul de sodiu este legat de rezultatele negative asupra sănătății, inclusiv creșterea tensiunii arteriale.
  • Contribuitorii principali la consumul de sodiu din dietă depind de contextul cultural și de obiceiurile alimentare ale unei populații.
  • Sodiul se găsește în mod natural într-o varietate de alimente, cum ar fi laptele, carnea și crustaceele. Se găsește adesea în cantități mari în alimentele procesate, cum ar fi pâinea, carnea procesată și gustările, precum și în condimente (de exemplu, sursă de soia, sursă de pește).
  • Sodiul este, de asemenea, conținut de glutamat de sodiu, utilizat ca aditiv alimentar în multe părți ale lumii.
  • Potasiul este un nutrient esențial necesar pentru menținerea volumului total de lichide din corp, echilibrul acid și electrolitic și funcția normală a celulelor.
  • Potasiul se găsește frecvent într-o varietate de alimente nerafinate, în special fructe și legume.
  • Creșterea aportului de potasiu a redus tensiunea arterială sistolică și diastolică la adulți.

Sursa :Organizatia Mondiala a Sanatatii

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu