Definiție
Aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate, fiind utilizat şi ca aromatizant. Potenţează efectul antioxidanţilor şi gelificanţilor şi contribuie la formarea emulsiilor. În mod natural, acidul citric se găseşte în fiecare celulă vie. Pentru uz industrial se obţine prin fermentarea melasei sau zahărului în prezenţa mucegaiului Aspergillus niger.Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de fructe, legume, lapte, în uleiuri şi grăsimi neemulsionate şi emulsionate, produse de panificaţie, patiserie, cofetărie etc., cât şi în produse destinate sugarilor şi copiilor mici sănătoşi, în cantităţi prevăzute de reţete.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: NU produce efecte secundare nici măcar persoanelor alergice la soia sau ouă.
Contraindicatii: Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: DA
Descriere utilizare copii: Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.