În data de 20 februarie, un reprezentant InfoCons a fost prezent la spectacolului produs de Opera Națională București – DescOperă la Traviata – o montare modernă a operei compuse de Giuseppe Verdi. InfoCons a fost unul dintre partenerii evenimentului.

Proiectul DescOperă La Traviata este al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, în regia lui Alexandru Nagy, alături de coregrafa Sandra Mavhima și cu participarea extraordinară a orchestrei și corului Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Capodopera Verdiană, inspirat din celebra „Damă cu camelii” a lui Alexandre Dumas-fiul, a fost pusă în scenă într-o reinterpretare modernă și captivantă, plină de simboluri și de simplitate. DescOperă La Traviata aduce în prim plan una dintre cele mai frumoase povești de dragoste a tuturor timpurilor, ce pune accent pe complexitățile iubirii, sacrificiului și așteptărilor sociale.

Plasată în Parisul secolului al XIX-lea, opera pune în centru romantismul tragic dintre Violetta, o curtezană, și Alfredo, un tânăr burghez. În ciuda iubirii lor sincere unul pentru celălalt, normele sociale și sănătatea precară a Violettei împiedică fericirea lor. Povestea este transpusă pe scenă prin arii excepționale și duete emoționante.

Încă de la prima reprezentație din 1853, Verdi și-a dorit ca opera să fie plasată în prezent, cu costume și elemente moderne, însă acest lucru a devenit o realitate abia după moartea celebrului compozitor. Prin adaptările recente ale spectacolului, precum DescOperă La Traviata, dorința lui Giuseppe Verdi de ancorare în prezent a poveștii devine o realitate.

Protejarea drepturilor de proprietate intelectuală în artă și combaterea pirateriei sunt cruciale pentru susținerea unui mediu creativ. Susține și tu arta și spune Stop Pirateriei de Artă!

Fii original cu o9atitudine!

 

Referințe :

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal