Hrănit cu iarbă? Este posibil să fi observat în ultima vreme o serie de fraze confuze pe cutia dvs. de lapte. Aici, vă explicăm câteva etichete obișnuite pe care le veți găsi pe lapte și ce înseamnă cu adevărat.

  1. PRODUS FĂRĂ RBST

Unii fermieri dau hormonul de creștere rBST (sau rBGH) vacilor pentru a crește producția de lapte, despre care Administrația pentru Alimente și Medicamente spune că este sigură pentru consumatori. Unii experți au însă îngrijorări cu privire la cancer și la alte riscuri legate de consumul de lapte de la aceste vaci. Multe companii lactate nu mai dau vaci rBST, dar puteți căuta această frază sau „fără hormoni sintetici”.

  1. GRASS-FED

Când vacile mănâncă numai iarbă, aceasta poate îmbunătăți nutrienții din laptele lor: unele cercetări au descoperit niveluri mai ridicate de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă și carotenoizi antioxidanți.

  1. VÂNZARE

Regulamentele federale nu impun datarea produselor pe lapte (sau pe orice produs, de altfel, cu excepția formulei pentru sugari). Unele cutii de lapte pot arăta o dată pentru a indica când ar trebui să fie în continuare de bună calitate. „Sell By” spune unui magazin cât timp să afișeze produsul spre vânzare și nu prezice siguranța laptelui.

Un pahar de 220 grame furnizează aproximativ un sfert din necesarul zilnic de calciu al unui adult, mai mult de jumătate din necesarul de vitamina B12 și 8 grame de proteine, dar conținutul de grăsimi și calorii variază foarte mult în funcție de tipul de lapte.

 

Sursa: consumerreports.org

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal