Astăzi este Moș Nicolae, prilej prin care cei mici primesc dulciuri și cadouri, însă știm ce conțin de fapt dulciurile din ghetuțele celor mici ? Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane și suc tip ceai poate ajunge până la 18 aditivi alimentari și până la 75,4 grame de zahăr.
De Moș Nicolae trebuie să fim atenți la dulciurile pe care le oferim celor mici, pentru că bomboanele și sucul tip ceai oferite drept cadou ajung până la 18 de aditivi alimentari (E-uri), iar cele mai frecvent întâlnite sunt: E330, E202, E160, E300, unele E-uri ajungând să se repete de până la 2 ori.
Prin scanarea produselor care compun cadoul de Moș Nicolae , Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.
Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc cadoul de Moș Nicolae în lista de produse salvate , avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea TOTALĂ de sare , cantitatea TOTALĂ de zahăr , numărul TOTAL de aditivi alimentari (E-uri) , dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate.
De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm , iar aplicația InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare , cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.
În acest context, aplicația InfoCons ne ajută să alegem în cunoștință de cauză dulciurile pentru cadoul de Moș Nicolae , conform nevoilor și preferințelor noastre de consum.
De exemplu, pentru un cadou simplu format din bomboane și suc tip ceai, cei mici pot consuma până la 75,4 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs , echivalentul a 15 pliculețe de zahăr , în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.
Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății , Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm.
Atenție și la Alertele rapide pentru produsele alimentare și nealimentare (jucarii, bijuterii, articole imbracaminte, autoturisme, cosmetice, etc.) la nivelul UE , disponibile în limba selectată , actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:
– denumire produs;
– țara vizată;
– gradul de risc;
-orginea produsului;
-data la care intră alerta în vigoare;
-fotografia cu produsul vizat
Atenție! Înainte de achiziționare , accesați Aplicația InfoCons pentru a vă asigura că produsele nu fac sau nu au făcut obiectul alertelor pentru produsele nealimentare emise de Uniunea Europeană.
Descarcă și tu Aplicația Gratuită InfoCons, unică la nivel internațional, dezvoltată independent și transparent, care este disponibilă ACUM în 33 de limbi.
Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS, Android și Huawei.