19 februarie 2016- 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși

Cu ocazia zilei de naștere a unuia dintre cei mai importanți artiști români, InfoCons se alatură Proiectului inițiat de PleshooContemporary, în parteneriat cu Primăria Băile Govora și Școala de la Plai ce-și propune să readucă valorile românești în atenția și cotidianul publicului de toate vârstele prin organizarea unei serii de întâlniri experiment.

`Arta este creativitate, creativitatea este creație și este divină. Important este să o ascultăm, să o vedem, să o simțim, să ne implicăm, să adoptăm fiecare o9atitudine pentru cultură și sper ca împreună să nu uitam și să vedem ce avem, ce suntem și ce este cu adevarat lângă noi. La multi ani! Constantin Brancusi.`

Sorin Mierlea, Președinte InfoCons

Actul recunoașterii nu poate avea decât forța procesului de cunoaștere prealabil și vedem în jurul nostru cum ambele se degradează în fața zgomotului informațional care ne inundă de prea mult timp. Propunem așadar să strângem rândurile celor care cunosc și recunosc munca artiștilor români excepționali și să construim împreună un nou discurs public.

Proiectul va fi lansat mâine, 19 februarie 2016, de ziua lui Constantin Brâncuși, alături de elevii Liceului Tehnologic Băile Govora, elevii Școlii de la Plai (Plaiu Cornului, Prahova) și de vizitatorii Muzeului Satului din București. În timp ce atelierele le vor da ocazia celor mici să descopere spiritul marelui sculptor prin desen, muzică și poveste, proiecția de film și galeria de gânduri din Muzeul Satului invită privitorul să exploreze una și aceeași întrebare: Cum ne obișnuim să ne aducem aminte de valorile noastre?

Suntem încrezători că răspunsurile de toate vârstele care vor rezulta din acest demers pot stârni din ce în ce mai multe voci, voci care să dezvolte și să susțină `o9atitudine pentru cultură`. Soluțiile alternative de educare și alte întâlniri-experiment pe care urmează să le desfășurăm anul acesta sunt pariul nostru pe puterea interacțiunilor bine meșteșugite și a colaborării. Credem că împreună putem crea un model sănătos de recuperare a valorilor care stau la baza identității noastre de neam.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal