Te consideri un cumpărător inteligent? Cu atât de multe produse din care să alegi, compari tu preţurile şi calitatea? Te interesează impactul produselor asupra mediului? Trecerea la un stil durabil de viaţă ne impune, în calitate de consumatori, să analizăm nu doar cât consumăm, dar şi ceea ce cumpărăm: Cartea asta este tipărită pe hârtie ecologică? Poate obiectul ăsta să fie reciclat? Ce detergent nu conţine substanţe chimice periculoase?

Pentru ca următoarea ta ieşire la cumpărături să nu se transforme într-o vânătoare de produse ecologice, caută sigla cu floarea – eticheta ecologică a UE. Produsele şi serviciile cu această etichetă îndeplinesc standarde stricte de mediu, de la procesul de producţie până la ambalare şi transport. Acestea sunt mai bune pentru planetă şi pentru sănătatea ta!


Unde poţi găsi eticheta ecologică?

Majoritatea magazinelor mari din Europa au pe rafturi produse cu eticheta ecologică a UE, inclusiv rechizite, haine, produse cosmetice şi dispozitive electronice. Poţi găsi sigla cu floarea şi când călătoreşti – hotelurile responsabile faţă de mediu pot de asemenea primi prestigioasa etichetă ecologică.


Sugestii `verzi` pentru cumpărături:

»» Caută produse care au eticheta ecologică a UE.
»» Foloseşte mai puţine ambalaje. Foloseşte punga de cumpărături de mai multe ori. Reciclează.
»» Cumpără doar ceea ce ai nevoie.

Sursa: “Agenda Europa`

 

InfoCons – InfoCons – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu