Căpușele au ajuns să fie principalul motiv de îngrijorare al plimbărilor prin parcuri sau prin pădurile de la marginea orașului. Animalele dumneavoastră de companie ar putea suferi de pe urma acestor insecte, așa că, în cele ce urmează, vă oferim câteva sfaturi pentru a le proteja mai bine.
Știți când se aplică drepturile pasagerilor transportului aerian?
– Verifică-l zilnic
Dacă aveți un câine, făceți-vă timp în fiecare zi să îl periați, iar în momentele acestea, verificați-i blana și pielea, pentru a fi siguri că nicio căpușă nu s-a atașat de acestea.
Pisicile sunt și ele vulnerabile, însă într-o măsură mai mică decât câinii, deoarece ele se îngrijesc constant. Totuși, ar trebui să vă verificați pisica în fiecare zi, în special dacă îi place să petreacă mult timp afară.
Căpușele preferă locurile întunecoase și umede, astfel că ar trebui să verificați tot timpul coada și zona din jurul acesteia, burta, urechile și lăbuțele animalelor dumneavoastră.
Reguli de aur – nu te lăsa înșelat!
-Protejați-vă grădina de căpușe
Puteți să vă transformați grădina într-o `zonă anti-căpușe`, dacă tundeți constant iarba, greblați frunzele sau folosiți anumite produse împotriva insectelor. Acestea din urmă vin însă cu anumite riscuri, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru animalul vostru de companie: toxinele prezente în pesticide vă pot afecta și pot crește rezistența la insecticid a paraziților, astfel încât orice problemă cu insectele ați avea, aceasta se poate agrava.
Autismul Virtual poate fi tratat, dacă este depistat din timp
-Luați în considerare anumite produse medicale
Există numeroase produse anti-insecte pentru câini și pisici, cum ar fi șampoanele, diferite prafuri, sprayuri sau zgarda. Acestea ucid căpușele care intră în contact direct cu blana animalului, sau, în cazurile medicamentelor cu administrare orală, atunci când căpușele încearcă să se atașeze de acesta.
Există însă anumite probleme în utilizarea acestora deoarece, în multe cazuri, căpușele vor mușca animalul înainte să moară, iar zona ar putea fi infectată.
Vaccinul împotriva bolii Lyme, răspândită prin mușcătura de căpușă, pare să fie o variantă sigură, însă experții nu sunt pe deplin convinși de eficacitatea acestuia. El funcționează cel mai bine pentru animalele care nu au fost expuse deja la această boală, așa că, în cazul în care vă gândiți la această soluție, ar fi bine ca animalul dumneavoastră să fie verificat înainte, pentru a vedea dacă a fost expus până acum. Medicii veterinari administrează de obicei vaccinul numai câinilor aflați în zone cu un număr ridicat de căpușe sau la cererea proprietarului.
Sursa: consumerreports.org
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!