Există multe pete dificil de îndepărtat, precum vinul roșu sau muștarul. Cel mai bine este să îndepărtați cât mai multă cantitate din mâncarea/băutura de pe hainele dumneavoastră, fără a întinde pata. Odată ce ați făcut asta, puteți începe să o curățați.

Poate că ați mai auzit sfaturi de a folosi vin alb sau o băutură răcoritoare incoloră, cu zahăr, pentru a scoate petele de vin roșu. Acest lucru ar putea funcționa la început, însă la fel de bine ați putea rămâne cu o pată maronie permanentă pe hainele dumneavostră.

Ce ar trebui să faceți este să udați și să uscați rapid îmbrăcămintea. Apoi spălați-o de mână în aproximativ 500ml de apă, amestecată cu 2 lingurițe de detergent lichid de vase. Cât îmbrăcămintea este încă udă, puneți apă oxigenată 3% pe ea și lăsați-o să se usuce la soare pentru câteva ore pentru a se albi.

Sursa: consumerreports.org.

Citește și:

– Ce riscuri prezintă LED-urile?

– Măsuri de protecție socială

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal