Activităţile de voluntariat vă permit să ajutaţi comunităţile locale din ţara dumneavoastră sau din alte ţări, să dobândiţi noi competenţe şi să vă faceţi noi prieteni.

Serviciul european de voluntariat (SEV) vă oferă posibilitatea de a deveni voluntar în alte ţări din Europa sau din lume. SEV se adresează tuturor tinerilor între 18 şi 30 de ani. Activităţile nu sunt remunerate, însă toate costurile sunt acoperite.

Cum să găsiți un proiect de voluntariat?

Pentru a pleca în străinătate prin intermediul Serviciului european de voluntariat (SEV), începeți prin a căuta proiecte care solicită voluntari, consultând baza de date a oportunităților de voluntariat. Dacă nu găsiți un proiect care să vă intereseze, puteți contacta o organizație de origine. Dacă nu cunoașteți niciuna, consultați:

  • agenția națională din țara dumneavoastră
  • centrul de resurse SALTOEnglish – pentru Europa de Est și Caucaz, Europa de Sud-Est și regiunea euro-mediteraneeană
  • baza de date a organizațiilor acreditate SEV

Organizația de origine vă va ajuta să dezvoltați un proiect și să găsiți un post de voluntar care să corespundă intereselor dumneavoastră, într-o organizație care vă poate fi gazdă în perioada în care sunteți disponibil. Acest demers nu este întotdeauna ușor, dar nu renunțați – veți vedea că merită efortul!

Intrați pe site-ul Erasmus+ pentru informații mai detaliate despre SEV pentru organizații și tineri.

Sursă: Europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal